Menu
Sport

Sportbh: eigenwijs zijn niet meer nodig.

Iedereen weet het;  sporten is gezond! Maar de vraag is, is dat altijd wel zo. Topsporters die te veel van hun lichaam eisen, doen vaak meer kwaad dan goed. Voor veel vrouwen geldt min of meer hetzelfde. Sporten kan een aanslag zijn op je borsten.

Stuiterende borsten
Sporten als paardrijden of sporten waar je veel bij springt of rent, denk aan hardlopen, maar ook voetbal of hockey, zorgen er voor dat borsten alle richtingen op ‘stuiteren’.  Dat is pijnlijk én slecht voor je borsten. Weefsel in de borst kan er door beschadigd raken en je borsten kunnen er van gaan hangen.

Eigenwijs
Veel vrouwen dragen nog steeds geen speciale sportbh. Ongetwijfeld mede ingegeven door ervaringen uit het verleden. Sportbh’s zaten niet lekker en zagen er ook nog eens oersaai uit. De sportbh werd achterwege gelaten en als alternatief deden sommigen maar twee bh’s over elkaar aan om meer stabiliteit te krijken.

Revolutie in sportbh’s
In de recente jaren zijn de sportbh’s er flink op vooruit gegaan. Zowel in prestaties als hoe ze er uit zien en zitten. Goede sportbh’s kunnen de bewegingen van de borst tegenwoordig tot wel 80% terugbrengen. Ook zijn de stoffen van betere, ademende materialen gemaakt waardoor het sporten aangenamer wordt. En voor veel vrouwen ook niet onbelangrijk, sportbh’s zien er tegenwoordig ook leuk uit en zijn beschikbaar in vele mode kleuren die gezien mogen worden.

Cupmaat van belang
Welke sportbh je kiest is mede afhankelijk van je cupmaat. Heb je kleine borsten dan zijn de eisen anders dan als je grote borsten hebt.

Voor vrouwen met kleinere borsten kan de compressie bh volstaan. Deze bh duwt de borsten als het ware tegen het lijf aan om ze op hun plaats te houden. De cup bestaat uit één laag elastisch materiaal, met daarnaast vaak gekruiste bandjes op de rug.

Voor vrouwen met een grote cupmaat zijn de cups wat stugger en bestaan ze uit meerdere lagen. Speciale merken als Freya bieden deze bh’s aan.