De tuincentra staan er weer vol mee en misschien heeft je buurman of jij al een gokje gewaagd. Het barbecue seizoen is weer begonnen. Haal nu het ’s avonds weer langer licht en warmer is de barbecue weer tevoorschijn. En met de vijf tips van Stepaday kun je ook tijdens het barbecueën gezond en slank eten.
- Probeer om zo min mogelijk sausjes te eten
Sausjes zijn erg lekker, maar bevatten ook veel calorieën en vet. Geef je vlees meer smaak door het een paar uur te marineren. Maak een lekkere marinade van een beetje zonnebloemolie, ketjap, knoflook en ui. - Laat het brood staan
Al voor dat het eten begint staat er vaak stokbrood met kruidenboter op tafel. Een paar broodjes kunnen geen kwaad maar probeer er niet teveel van te eten. Het stilt je trek niet en bevat veel calorieën. - Salades kunnen altijd
Maak ze wel zelf. Zo weet je zeker dat je niet teveel vet en calorieën binnen krijgt. Je kunt bijvoorbeeld een goed gevulde groene salade maken met tomaat, komkommer, lente-ui, tonijn, olijven en kappertjes. - Kies voor rood
Vind je het moeilijk om de sausjes te laten staan? Kies dan voor de rode varianten zoals; tomatenketchup, curry en barbecuesaus.Deze bevatten minder vet en calorieën dan de witte sauzen. Eet er toch niet teveel van. Alle sauzen bevatten veel zout en vaak suiker. - Eet wat minder vlees
Probeer te onthouden dat barbecueën vooral om de gezelligheid gaat. Vlees hoort erbij, maar kun je prima afwisselen door spiesjes met groente of een lekkere zalmmoot. Even grillen op de barbecue en je hebt een heerlijke gezonde snack. Als je toch vlees gebruikt kies dan voor magere varianten zoals; kipsaté, biefstuk en fricandeau? (fricandeau is meer een vleessoort voor op brood)
Meer handige tips? Kijk op Stepaday! Hier vind je interessante artikelen over gezond leven én alles over afvallen op een gezonde manier. Ga naar Stepaday.nl, gezond op gewicht. Tot dusver zijn al ruim 20.000 mensen begonnen met Stepaday. Dat niet alleen, ze zijn bij elkaar al 10.000 kilo afgevallen!
Bron: www.stepaday.nl