Loopt het water je spontaan in de mond bij het zien van deze verrukkelijke limoncello meringuetaart? Deze taart is een echte smaaksensatie door de Limoncello en Amarettikoekjes, en is daardoor de perfecte combinatie van fris en zoet. Met dit recept zet je deze feestelijke lente taart zo op de tafel.
Ingrediënten voor de limoncello meringuetaart
200 g Amarettikoekjes
200 g roomboter
50 g Crema di Mandorle
100 ml Limoncello-azijn
150 ml sinaasappelsap
150 g suiker
3 eieren
Bereidingswijze
1. Verkruimel de Amarettikoekjes in een keukenmachine.
2. Smelt 100 gram roomboter in een pan en meng die met de koekkruimels en de Crema di Mandorle.
3. Druk het mengsel plat op de bodem van een bakvorm (Ø 24 cm) en laat opstijven in de koelkast.
4. Verwarm 100 ml Limoncello-azijn met het sinaasappelsap en 100 gram roomboter.
5. Splits de eieren, meng drie eierdooiers met 50 gram suiker en voeg het nog warme azijnmengsel daaraan toe.
6. Roer het geheel au bain-marie tot er een dikke crème ontstaat. Laat die vervolgens afkoelen in de koelkast.
7. Klop de gesplitste eiwitten samen met 100 gram suiker los.
8. Haal de taartbodem uit de koelkast en giet hier de Limoncello crème op.
9. Verdeel de losgeklopte eiwitten over de taart en brand die tot slot mooi bruin met een brander.
Fotocredits: Oil & Vinegar