Lekker buiten eten is wat we natuurlijk het allerliefste doen in de zomer. Deze salade is perfect om mee te nemen naar een gezellige picknick of heerlijk om te serveren als bijgerecht bij jou BBQ avond in de tuin.
Ingrediënten
- 800 g EAT ME zoete aardappel
- 250 g EAT ME mini maïs
- 2 EAT ME avocado’s, in blokjes
- 100 g cornichons, in kleine stukjes
- 50 g kappertjes
- 15 g bieslook, grofgehakt
- peper en zout
- zonnebloemolie, om in te bakken
Voor avocadosaus
- 2 EAT ME avocado’s
- 4 el mayonaise
- 125 g crème fraîche
- 3 el mosterd
- 30 ml azijn
Bereidingswijze
- Was de zoete aardappel en schil deze. Snijd in gelijkmatige stukken (ongeveer 3x3cm) en kook de zoete aardappelen in een ruime hoeveelheid water ongeveer 10 minuten. Controleer of de aardappel gaar is met een vork, je zou makkelijk door de aardappel heen moeten komen. Giet dit af en laat ze afkoelen.
- Gril ondertussen de mini maïs op de BBQ op of in een grillpan op hoog vuur met zonnebloemolie. Zet apart en laat afkoelen.
- Maak ondertussen ook de saus. Combineer de ingrediënten voor de saus in een keukenmachine of een blender tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Pak nu een mengkom erbij en voeg hierin de zoete aardappel, mini maïs en blokjes avocado. Voeg ook de plakjes cornichons en kappertjes toe en drie kwart van de bieslook.
- Meng ook de avocadosaus erdoor heen en garneer met de overgebleven bieslook. Eet smakelijk!
Fotocredits: EAT ME