Met goede hygiëne valt of staat het bestaan van een restaurant. Daarom is het van groot belang, om daar bij de verwerking van het voedsel veel aandacht aan te schenken. Met een goed kwaliteitsmanagement, zorgt u ervoor dat de kwaliteit van het op te dienen voedsel gewaarborgd blijft. En die kwaliteit garandeert u met de volgende vijf belangrijke regels op het gebied van voeding.
1. Zorg voor een goede hygiëne
Een goede hygiëne betekent voedselveilig werken en is van groot belang voor het serveren van goede producten. Met punt 1 voorkomt u besmetting van het voedsel met bijvoorbeeld bacteriën.
2. Zorg voor verse producten
Met verse producten, weet u zeker dat de producten niet onnodig lang zijn blijven liggen en daardoor geen gevaar voor de gezondheid van uw gasten kunnen vormen.
3. Koop goed in
Door naar de vraag van de klant in te kopen, weet u zeker dat u de producten niet te lang hoeft te bewaren. Hiermee verkleint u het risico op het serveren van bedorven producten.
4. Bewaar de voeding op de juiste manier
Door producten goed en tijdig te koelen, worden ze beter behouden. Zorg er tevens voor, dat u rauwe producten apart van andere producten bewaard. Zo voorkomt u kruisbesmetting.
5. Maak controle op de houdbaarheidsdatum mogelijk
Gaat u voeding langer bewaren, zorg er dan voor dat de producten goed gelabeld worden. Zo weet u altijd hoelang de producten al bewaard zijn en welk product u als eerste dient te gebruiken
Regels voor een behoud van de kwaliteit en van uw restaurant
Door u aan bovengenoemde regels te houden, zorgt u op langere termijn voor een behoud van uw restaurant. Want met het zorgen voor een goede hygiëne, zorgt u voor een gezond eindproduct op het bord van uw klant. Meer informatie over specifieke regels vindt u op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.