Gezond eten is heel belangrijk. Natuurlijk is een kroketje op zijn tijd heel lekker, maar om je personeel gemotiveerd, gezond en fit te houden, is een gezonde maaltijd een beter alternatief. Maar hoe schotel je iedere dag je personeel een gezonde maaltijd voor? Het antwoord: gezonde maaltijden en snacks in de bedrijfskantine.
Cateraar
Heb je een cateraar in het pand, overleg dan met hem of haar over het menu. Voer slechts één snackdag in – bijvoorbeeld de woensdag of de vrijdag – en biedt de rest van de week gezonde broodjes, heldere soepen en salades aan. Ook vers fruit en yoghurt zal zeker gewaardeerd worden. Vervang ook zoveel mogelijk wit brood voor bruin en meergranen. Zo biedt je makkelijk een gezonde maaltijd. En biedt ook verse sappen of smoothies aan. Je zal zien hoe geliefd deze zullen zijn.
Feestje? Gezonde hapjes
Maar ook tijdens een bedrijfsfeest is het fijn wanneer je – uiteraard naast lekkere borrelhapjes – ook gezonde snacks aanbiedt. Veel mensen houden van rauwkost, fruit en andere gezonde hapjes. Vooral wanneer ze op een leuke en lekkere wijze worden aangeboden. Bijvoorbeeld via de buffet catering, maar ook op de dienbladen van de serveersters. Natuurlijk mogen de drankjes dan niet ontbreken. Serveer tijdens een feest voor je medewerkers eens mocktails. Dit zijn alcoholvrije cocktails gemaakt van diverse vruchtensappen. Lekker, gezond en het smaakt naar meer.