Tarwegras is een populair groen drankje met een zoete smaak. Het is verkrijgbaar in diverse bars en horecagelegenheden en het aanbod groeit nog steeds. Maar wat is het nu precies? Is het werkelijk zo gezond als gesuggereerd wordt en wat kunt u er precies mee?
De geschiedenis van tarwegras
Tarwegras is iets dat al eeuwenlang wordt genuttigd. Zo wordt tarwegras in het Midden Oosten al minimaal 3.000 jaar gedronken. Het is ook overal ter wereld te vinden, zelfs bij de Eskimo’s. Het gras is uitstekend bestand tegen zowel extreme kou en extreme hitte.
Tarwegras is gezonder dan alle andere soorten groentes. Dit heeft alles te maken met de nutriëntdichtheid. Bovendien zit het vol met eiwitten, aminozuren en antioxidanten. In het bijzonder is tarwegras erg nuttig voor de bloedaanmaak. Zo heeft het bijvoorbeeld een positieve invloed op de verlaging van de bloedsuikerspiegel. Daarnaast kan het trombosevorming voorkomen en bevordert tarwegras de aanmaak van bloedplaatjes.
Tarwegras is daarmee een preventief middel tegen hart- en vaatziekten. Tegelijkertijd is tarwegras iets dat nog niet echt onderzocht is vanuit de wetenschap. Er is nog veel onbekend over de werking ervan.
Om de waardevolle nutriënten te kunnen behouden, is het van groot belang dat u tarwegras direct na het uitpersen opdrinkt. Bovendien worden door het persen van tarwesap de onverteerbare vezels gemakkelijk opgelost. Ongeveer 30 milliliter tarwegrassap is voldoende om de dag door te komen. U kunt het ook als poeder gebruiken en bijvoorbeeld twee theelepels per dag nemen. U kunt dit gemakkelijk in een glas water of fruitsap gooien.
Wanneer u op een gezonde wijze wilt leven, kan tarwegras daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Probeert u tarwegras daarom gerust eens uit het is onder andere verkrijgbaar bij TarwegrasKoning. U zult er vast niet slechter van worden.