Tegenwoordig hebben 10 miljoen Nederlanders een smartphone. Dit aantal zal volgens de verwachtingen van GfK de komende jaren steeds meer toenemen. Maar waarvoor gebruiken we onze smartphone nou eigenlijk? Uit onderzoek van het Amerikaanse Pew Research Center blijkt dat 80% van de smartphonegebruikers hun telefoon veelal gebruikt om te communiceren met anderen, 77% voor entertainment en 74% als agenda of herinnering. Daarnaast gebruikt de helft van de smartphonebezitters zijn of haar telefoon regelmatig om informatie op te zoeken.
Informatie opzoeken op je smartphone kan via het internet maar ook met behulp van applicaties. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een app die je kan helpen. Denk aan de health apps 30 Day Ab Challenge, Runkeeper en 7 min Workout App. Maar ook minder bekende apps kunnen jou een handje helpen. Hieronder noemen we 4 handige apps voor je iPhone 6 of Androidtoestel waar je waarschijnlijk nog nooit aan hebt gedacht.
Tekenbeet
De tekenbeet app laat je een tekenbeet herkennen door zelfgemaakte foto’s te vergelijken met foto’s van daadwerkelijke beten. Daarnaast bevat de app informatie over teken, het controleren op en verwijderen van teken en bijvoorbeeld de ziekte van Lyme. Super handig nu de zomer er weer aan komt en je waarschijnlijk weer vaker naar buiten gaat.
Hooikoorts
De Mediq Hooikoorts App geeft tips hoe je het beste met hooikoorts om kunt gaan. Je kunt jouw klachten opslaan waardoor je eenvoudig een persoonlijk overzicht krijgt. Het beste aan deze app is toch wel het pollenoverzicht. Hier zie je precies welke pollen bij jou in de buurt actief zijn en welke plaatsen je dus beter kunt ontwijken!
ZwangerschAppassistent
Dagelijks een tip van een verloskundige, kraamzorgmedewerker of zwangere vrouw ontvangen? Download dan deze app. Je kunt hier ook een persoonlijk dagboek bijhouden met foto’s, herinneringen en mijlpalen. Er zit zelfs een weeëntimer op! Ideaal, zo’n persoonlijke coach.
Sleep Cycle alarm clock
Deze slaapmeter voor je iPhone houdt jouw hele nachtritme in de gaten. Zo meet het wanneer je licht slaapt en wanneer je in je REM-slaap bent. Daarnaast houdt het je bewegingen en hartslag bij. Aan de hand van de verzamelde gegevens kiest het de optimale tijd om je wakker te maken. Zo’n slimme wekker hebben we nog nooit gehad.