Heb je ook altijd last van een dipje rond vier uur? Geen paniek, dit recept biedt de ideale uitkomst. Op de Nationale Groente- en Fruitdag snack jij je middagdip eruit met deze heerlijke bananenpannenkoekjes. Zo kom jij de rest van de dag wel door!
Ingrediënten
voor 4 personen
- 66 gram fruit per portie
- 2 eieren
- 1 grote rijpe banaan
- ½ citroen, sap en rasp
- 100 g blauwe bessen
- 100 ml magere yoghurt
- 1 tl kaneel
- ½ tl nootmuskaat
- ½ el olijfolie
Bereidingswijze
- Prak de banaan met een vork in een kom en meng hier de eieren, kaneel en nootmuskaat doorheen.
- Doe de yoghurt, citroensap en -rasp in een kom en roer door elkaar. Zet dit in de koelkast tot de pannenkoeken klaar zijn.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak hierin de bananenpannenkoekjes (4 in totaal) goudbruin.
- Verdeel de pannenkoeken over de borden en serveer met de citroen-yoghurt en de blauwe bessen!
Foto en recept: Nationale Groente- en Fruitdag