Menu
Gezonde voeding

De gezondheidsvoordelen van pecannoten

Noten zijn gezond, dat weten we allemaal inmiddels wel maar wat maakt pecannoten dan zo bijzonder?
De noten hebben diverse gezondheidsvoordelen en uit onderzoek blijkt dat ze een bijzondere geneeskracht hebben.

Waar komen de pecannoten vandaan?

De pecannoten vinden hun oorsprong in Amerika en wordt in gebieden met een subtropisch of warm gematigd klimaat aangeplant. De pecannoot wordt maar in een aantal landen geproduceerd maar de grootste productie ligt nog steeds in de Verenigde Staten.

De zaden bevatten tot zo’n 75% vet en ongeveer 10% eiwit. Daarnaast bevatten de noten veel zink en vitamine B1. Een handje vol pecannoten, zo’n 25 gram, bevat ongeveer een kwart van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zink en 18% aan vitamine B1.

Wat doen de pecannoten dan met onze gezondheid?

De pecannoten geven veel gezondheidsvoordelen. Zo heeft de pecannoot een hoog gehalte aan eiwitten, vitamine E en antioxidanten. Dit zorgt voor een verminderd risico op aandoeningen die gerelateerd zijn aan het hart.

De pecannoten kunnen ook helpen om op gewicht te blijven. In de noten zitten namelijk eiwitten en vezels waardoor je na het eten van de noten een vol gevoel hebt. Je wordt er alleen niet dikker van. Het op gewicht blijven is dan natuurlijk ook weer goed voor je hart en vaten.

Wat ook een belangrijk gezondheidsvoordeel is bij het eten van pecannoten is het verlagen van het risico op kanker. In de noten zitten oliën die goed zijn om het risico te verlagen. Er wordt veel onderzoek gedaan om hier wetenschappelijk onderbouwde bewijzen voor te leveren.

Waar kun je pecannoten bij eten?

Het is natuurlijk lekker zo een handje vol noten te eten, maar deze noten worden ook veel gebruikt in een lekkere salade met kip of er worden zelfs heerlijke pecannotentaarten gebakken. Proef ook eens de pecannoten van basboernoten.nl en maak zelf eens zo’n heerlijke pecannotentaart.

Leuk weetje!

De Amerikanen en Nederlanders eten relatief de meeste pecans, met zo’n 170 gram per persoon per jaar.