Menu
Groente en fruit

Waarom zou je granaatappel moeten eten?

Zoals de Egyptenaren vroeger dachten dat granaatappel een leven elixer was is dat jammer genoeg niet waar. Maar granaatappel heeft wel heel veel andere super gezonde eigenschappen.

Granaatappel is rijk aan kalium en vitamine C. Ook bevatten ze meer polyfenolen dan rode wijn en groene thee. Dit zijn krachtige antioxidanten. Hierdoor krijgt de vrucht allemaal gezondheidsvoordelen zoals ontstekingsremmend, de bloeddruk verlagen, zorgen voor een mooie huid, overgangskwalen verminderen en het zou moeten helpen tegen het voorkomen van erectieproblemen. Ook wordt er een preventieve werking tegen kanker en hart- en vaatziekten toegeschreven aan granaatappel.

Het is aan te raden om alleen de rode pitjes te eten en niet het witte vliesje wat in de granaatappel zit. Deze is niet lekker.

In de herfst en winter kunt u ze halen bij een groenteboer en goed gesorteerde supermarkten. Kies er een die zwaar aanvoelt en een gladde schil heeft. Verse granaatappels worden vers geoogst en blijven zeker nog een week goed in uw koelkast.