Deze aardappelgratin is het ultieme comfortfood. De combinatie van de frisse bieslook, de knoflook en room, maakt dit tot een heerlijk geheel. In dit recept wordt gebruik gemaakt van vegan alternatieven voor kaas en kookroom, waardoor dit gerecht niet alleen heel lekker is, maar ook nog eens plantaardig!
Ingrediënten voor 4 personen
1 verpakking Blue Band 100% plantaardige kookroom
1 kg snel kokende aardappelen, in dunne plakjes
2 teentjes knoflook, geperst
50 ml plantaardige melk
¼ tl nootmuskaat
15 g bieslook, fijngesneden
150 g vegan geraspte kaas (bv. Violife Grated Mozzarella)
zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze voor de Aardappelgratin
1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Dit kan ook met een mandoline gedaan worden.
3. In een mengkom, mix de Blue Band 100% plantaardige kookroom, de plantaardige melk, knoflook en nootmuskaat. Breng op smaak met peper en zout. Voeg nu ook de aardappelplakjes toe en roer dit goed door, zodat elk plakje omgeven is door deze roomsaus.
4. Doe het mengsel in een ovenschaal en zorg dat de aardappelplakjes goed verdeeld zijn. Strooi de vegan kaas over de schotel en bedek met aluminiumfolie.
5. Zet de aardappelgratin 45 minuten in de oven, maar verwijder na 30 minuten de aluminiumfolie zodat de schotel mooi kan bruinen.
6. Haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Garneer met bieslook voordat je de schotel serveert. Eet smakelijk!
Fotocredits: Blue Band