De koudere dagen komen er weer aan en dat betekend dat ook de pompoenen weer volop verkrijgbaar zullen zijn. Ze hebben een hele zacht ook wel zoete smaak en is prima te gebruiken in een soep of een curry. Ik heb een heerlijk recept voor een pompoen soep om even lekker bij op te kunnen warmen.
Wat heeft u nodig?
Maak een boodschappenlijstje om deze heerlijk soep thuis te kunnen maken, u heeft daarbij het volgende nodig.
– 1 middel of 2 kleine pompoenen (fles pompoen of eikelkalabas is prima)
– Peper en zout
– Olijfolie
– Liter bouillon naar keuze
– Bakpapier
– Staafmixer
– Lekker brood voor om te dippen
Daarbij kunt u zelf nog een variatie aan kruiden kiezen die u hieraan toe wilt voegen. Dit kunt u dus naar wens doen of net waar u zin in heeft. Kies bijvoorbeeld voor kaneel, gember, kokos, rozemarijn, oregano, nootmuskaat, tijm of noten.
Zo kunt u blijven variëren met smaken en kruiden.
Het recept
- Maak de pompoen schoon en verwijder de zaadlijsten. Snij de pompoen volgend in grote stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter. De schil kan je er dan gewoon aan laten zitten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de stukken pompoen op een bakplaat met een velletje bakpapier. Bestrooi de pompoen met de verschillende kruiden en wat olijf olie en wrijf alles goed in. Zorg er dus voor dat elk stukje pompoen goed bedekt is met kruiden en olie.
- De pompoen moet dan 30 mintuten in de oven waarbij u deze af en toe om schept.
- Is de pompoen zacht? Dan kunt u dit in een grote pan doen samen met de bouillon. Laat vervolgend nog 15 mintuten pruttelen.
- Het is tijd om de staafmixer te pakken en de soep glad te maken. Ga voorzichtig te werk want het kan goed heet zijn.
- De soep is klaar om te serveren. U kunt de soep in kommen scheppen en om het af te maken kunt u er wat verse kruiden overheen strooien. Vergeet ook het brood niet om lekker in de soep te kunnen dippen.
Dit heerlijke gerecht past dus prima in de herfst, begin dus binnenkort zelf aan deze heerlijke soep.