Staat u geregeld in de keuken om een lekkere taart of cake te bakken? Er zijn een aantal tips om het nog lekkerder te maken die u wellicht nog niet kende. Die ene taart die u zo graag zou willen maken zal nu een stuk beter lukken!
Cake met stukjes
Wanneer u een cake wilt bakken met bijvoorbeeld stukjes koek, appel of rozijnen zult u merken dat deze vaak naar de bodem zakken. Het is natuurlijk de bedoeling dat deze stukjes verspreid zijn over de cake en dat het geen laag onderop wordt. Door de stukjes eerst door bloem te halen en dan pas toe te voegen aan de cake mix zult u merken dat ze beter op hun plaatst blijven.
Krokant korstje op een cake
Aan de buiten kant een krotkantje en aan de binnenkant lekker zacht. Dat vindt ik de beste cake, maar een knapperig buitenkantje is soms lastig te krijgen bij een cake. Voor dat u een cake in de oven doet kunt u de buitenkant bestrijken met een klein beetje melk. Zo komt de cake er met een wat knapperige buitenkant uit de oven.
Zachte cake
Het is de bedoeling dat de cake van binnen lekker zacht blijft. Wanneer u de cake uit de oven haalt om af te laten koelen of wanneer de cake al iets langer staat kan het wat harder worden. Door een stuk brood er op of er bij te leggen zult u merken dat de cake wat zachter blijft en kunt u langer genieten van een heerlijk stukje cake.
Tips voor een cheesecake
In Nederland wordt de cheesecake steeds populairder maar het bakken hiervan gaat niet altijd even goed. Zo komt er vaak een scheur in de bovenkant dat er niet mooi uit ziet. Om deze scheur te voorkomen heb je eigenlijk stoom nodig, in de meeste gevallen zet u de goed afgesloten bak vorm in wat water en zet dit samen in de oven. Het is ook belangrijk om de deur van de oven niet tussentijds te openen anders ontsnapt al het vocht. Een extra tip is om maïzena toe te voegen aan de roomkaas, zo wordt de cake extra compact en verkleint het de kans op scheuren
Makkelijk slagroom kloppen
Vaak wanneer er slagroom opgeklopt moet worden heeft u een nieuwe schaal nodig met mixer of garde. Het kan veel werk zijn om dit met een garde op te kloppen en veel schoonmaak werk wanneer u hiermee klaar bent. Met een schone pot, slagroom en wat suiker kunt u makkelijk de slagroom lobbig maken. Het is de bedoeling om de slagroom en suiker in de pot te doen en simpelweg te gaan schudden. Zorg er voor dat het een wat ruimere pot is zodat u veel lucht in de slagroom kunt krijgen. U heeft supersnel uw slagroom opgeklopt, en het potje kunt u daarna makkelijk in de vaatwasser zetten.
Ga lekker aan het bakken en geniet van uw eigen creaties.