Menu
Recepten

Krokante asperge met citroenpesto en yoghurtdip

Deze verrassende combinatie van asperges met bladerdeeg komt goed tot zijn recht met citroenpesto en yoghurtdip. Dat maakt het een heerlijk hapje om van te smullen tijdens de brunch. En het allerbeste: je kan het heel gemakkelijk zelf maken! Zet jij deze krokante asperge op tafel?

Ingrediënten voor 4 personen

1 bos groene asperges
6 plakken bladerdeeg
3 el Pesto al Limone
een scheutje melk
1 ei
250 g Turkse yoghurt
½ citroen
5 el Olio di Oliva Basilico
chilipoeder
maanzaad of sesamzaad
Black Hawaii Salt
peper
zwarte peper

Bereidingswijze voor de krokante asperge

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de groene asperges af.
2. Halveer de plakken bladerdeeg en rol iedere helft iets uit met een deegroller.
3. Besmeer ieder stukje bladerdeeg met een theelepel Pesto al Limone en leg hier een groene asperge op.
4. Rol het bladerdeeg om de asperge en zorg dat de uiteinden van het bladerdeeg goed aan elkaar zitten.
5. Leg de asperges op een met bakpapier bekleed ovenplateau en zorg dat de bladerdeegsluiting steeds aan de onderzijde zit.
6. Splits het ei en roer de eidooier los in een kleine kom met een scheutje melk.
7. Smeer het losgeklopte eigeel met een keukenkwastje op de bovenkant van de aspergerolletjes.
8. Strooi naar smaak wat chilipoeder, peper en maan- of sesamzaad over de aspergerolletjes. Bak de aspergerolletjes in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven.
9. Doe voor de yoghurtdip de Turkse yoghurt, het sap van een halve citroen en vijf eetlepels Olio di Oliva Basilico in een kom.
10. Voeg zwarte peper en een snufje Black Hawaii Salt toe, en meng alle ingrediënten tot een smeuïge dip.

Fotocredits: Oil & Vinegar