Deze taco’s gevuld met bloemkool, radijsjes en Tomatillo salsa zijn een feestje op jouw bord. De kruidige bloemkool steelt in dit gerecht de show! Serveer met geroosterde mais om het feest compleet te maken.
Ingrediënten voor 4 personen
1 bloemkool
1 krop romeinse sla
5 radijsjes
100 g pompoenpitten
2 el olie
50 ml water
1½ verpakking Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
1 zakje Santa Maria Veggie Taco Kruidenpasta
1 fles Santa Maria Tomatillo Salsa
Bereidingswijze
1. Snijd de radijsjes in plakjes en de sla in grove stukken. Leg alles op een schaal en zet opzij.
2. Verwarm de tortilla’s in een hete, droge koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 10 seconden per kant tot ze licht geroosterd zijn. Dek de tortilla’s af met een schone theedoek om ze warm te houden.
3. Verdeel de bloemkool in roosjes. Verwarm de olie in een koekenpan. Doe de bloemkoolroosjes in de hete pan en wacht twee minuten voor je gaat roeren in de pan, zodat ze mooi bruin kleuren. Als de bloemkool bruin is en wat zacht is geworden, voeg je de Santa Maria Veggie Taco Kruidenpasta en wat water toe terwijl je roert. Haal de pan daarna van het vuur.
4. Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco naar wens vullen.
TIP: Serveer met geroosterde mais als bijgerecht! Rooster een blik uitgelekte mais in wat olie in een pan tot het bruin is. Meng de mais wanneer afgekoeld met 2-3 eetlepels mayonaise. Bestrooi met gerookte paprikapoeder of chipotle chili.
Credits: Santa Maria