Menu
Voeding

Tips voor het bewaren van voeding

Het bewaren van uw voeding is af en toe nog een lastige opgave, want wat is nu de beste manier op uw voeding te bewaren? Hier enkele tips.

Groente en fruit
Iedere soort groente heeft zijn eigen kenmerken en moet dus anders bewaard worden, maar toch zijn er een aantal algemene ‘regels’ om groente te bewaren. Over het algemeen kun je groente beter buiten de koelkast bewaren; dit geldt vooral voor de zogenaamde vruchtgroente. Wanneer je groente buiten de koelkast bewaart, stel ze dan niet bloot aan direct zonlicht en warmte bronnen. Wil je groente graag in een plastic zak bewaren? Prik dan een aantal gaten in de zak voor de luchtcirculatie.

Fruit moet op 3 verschillende manieren bewaard worden: tropische vruchten (zoals mango) kan het beste buiten de koelkast in een open zak of schaal bewaard worden, terwijl harde vruchten (zoals appels) goed in de koelkast kunnen worden bewaard. Zacht fruit (zoals bramen en aardbeien) kunnen het beste meteen worden opgegeten of in een papieren zak in de koelkast. Voor al het fruit geldt dat ze het beste afzonderlijk van groenten kunnen worden bewaard om versneld rijpen te voorkomen.

Maaltijden
Kliekjes van de warme maaltijd kunnen op twee verschillende manieren worden bewaard. Je kunt het in de koeling bewaren door het in een goed afgesloten bakje te bewaren. Over het algemeen blijft een reeds gekookte maaltijd ongeveer drie dagen goed in de koelkast. Een andere mogelijkheid is het invriezen: je bewaart je kliekjes op dezelfde manier, alleen door de lage temperatuur kan de maaltijd veel langer bewaard blijven. De manier van maaltijden bewaren hangt dus af van hoe langt ze worden bewaard. Maak je hapjes voor een feest niet veel langer dan een dag vooraf, en organiseer je een evenement, regel dan een extra koeling zodat je zeker alles kwijt kunt. Dit kan bijvoorbeeld bij Dawson Rentals.